Search

Woorden hebben betekenis, letters emoties

Met woorden vertel je een verhaal, maar met typografie breng je emotie in je stuk tekst en komt de tekst tot leven. Voor mij is dit wat de meerwaarde is van typografie.

Heel vaak wordt typografie onderschat. Kleur, vorm en fotografie verdelen al snel het erepodium, en wordt er verwacht dat je maar even zo snel een lettertype uitkiest.

Maar juist typografie kan je ontwerp of tekst maken of breken, als je een verkeert lettertype gebruikt is gelijk de geloofwaardigheid van je tekst veel minder.

Goede Typografie werkt onderhuids, als de typografie goed is toegepast is dat iets vanzelfsprekend.

Typografie is een van de meest gebruikte elementen in grafisch ontwerpHet is de meest directe manier om visueel te communiceren. Het heeft al snel effect.

Vertel je verhaal met letters. Je zorgt eigenlijk dat door de manier van typografie dat je tekst gaat leven. Net als vorm en kleur heeft het zijn eigen psychologie. Typografie is eigenlijk een soort framen, je kan dmv. grootte, lettertypes een sfeer aanduiden.

Wil je hier meer van weten. Of wil je je tekstopmaak skills verbeteren, ik geef trainingen in typografie of graphic design.