Search

Marieke Riks Concept Artdirector Design trainingen

Wie ben ik?

Ik, Marieke Riks, ben een allround freelance artdirector, conceptdenker en trainer. Vorm en beeld zitten in mijn DNA en ik denk graag ‘out of the box’. Bij iedere nieuwe opdracht gaat mijn hart sneller kloppen. Of het nu gaat om een groot of klein project.

Ik ga altijd op zoek naar het verhaal achter een merk, bedrijf of project. Het ‘iets’ wat een bepaalde activiteit, doelstelling of mens uniek maakt.

Naast het ontwerpen van huisstijlen en online-uitingen, bedenk en ontwikkel ik tijdschriften. Er zijn veel tijdschriften waar ik op de een of andere manier bij betrokken ben of ben geweest.

Niets is leuker dan kennis en passie voor Graphic Design over te dragen. Dat is de reden waarom ik ook lesgeef in alle facetten van Graphic Design en Beeldredactie. Dit doe ik o.a via Compentence Factory

Naast grafisch ontwerpen heb ik in mijn werk een tweede passie: Trends. Ik heb een opleiding tot trendwatcher gevolgd. Dat gaf mij nieuwe inzichten maar is ook een waardevolle aanvulling op het grafisch ontwerpen. Trends zijn immers een belangrijke inspiratiebron voor een concept of strategie van een organisatie of project.

Hoe?

1

Concept | Artdirector | Design

Vanuit jouw plannen, jouw product en jouw toegevoegde waarde, ontwerp ik nieuwe ideeën en concepten, waarbij inhoud en vorm elkaar versterken.

Mijn uitgangspunt is dat ieder merk, bedrijf of persoon een eigen verhaal heeft. Je kan bij mij terecht voor alle denkbare uitingen.

Ik kan het hele traject van begin tot eind produceren, eventueel in samenwerking met professionals uit mijn eigen netwerk.

2

Trainingen

Ik geef trainingen over alle facetten van grafisch ontwerpen. Met mijn ervaring en enthousiasme (ik vind dat ik heerlijk en uitdagend werk heb) neem ik je mee naar alle onderdelen van het grafisch ontwerpen.

Je leert veel en doet inspiratie op, maar je gaat tijdens de training ook gelijk aan de slag met je opgedane kennis. Al doende leert men!

3

1-op -1 VIP Trainingen

Wil je liever individuele lessen volgen, met een op maat gemaakte training, gebaseerd op jouw wensen, tempo en invalshoeken?

Ik maak graag een persoonlijk lesplan waarin we je leerdoelen vaststellen op basis van je professionele behoefte, gecombineerd met praktijkgerichte oefeningen.

Virtueel vanachter je eigen bureau of op locatie. Wanneer het jou uitkomt, ook ’s avonds en in het weekend.

Ik werk en heb gewerkt voor o.a.:

| Libelle | Margriet | Flair | Pink Ribbon | Ouders van Nu | Nouveau | L’Officiel | Karwei | Allerhande | BMW Magazine | Rituals | Tulp keukens | Bake My Wish | Patrimonia | KLM | Heineken | Cooking | Bever |