Search

portet

Ik ben Marieke Riks

Als zelfstandig strategische artdirector en designer werk ik al jaren samen met diverse vooraanstaande merken binnen verschillende design disciplines. Mijn specialiteit? Content design. Ik koester onder andere een diepe liefde voor tijdschriften. Je vindt bijna geen publicatie waar ik niet op de een of andere manier aan heb bijgedragen.

De passie voor vorm en beeld zit diepgeworteld in mijn DNA.

Een aantal jaar geleden kreeg ik de behoefte op een andere manier te gaan werken, met meer diepgang en diversiteit. Ik ben naast mijn werk als artdirector en designer steeds vaker merkstrategie aan het toepassen.

Ik volgde een studie Toekomstonderzoek. Het is bijzonder boeiend om te begrijpen hoe onze huidige tijdsgeest van invloed is op onze waarden en behoeften. Ik heb onder andere onderzoek gedaan naar trends op het gebied van geluk. Deze studie heeft me niet alleen nieuwe inzichten opgeleverd maar is ook een waardevolle aanvulling gebleken op mijn overige werk.

Daarnaast heb ik lesgegeven in Visual Design en Beeldredactie. In het begin was dit buitengewoon spannend. Dit avontuur begon precies op het moment dat de Covid-pandemie uitbrak waardoor ik meteen online aan de slag moest. Desondanks besefte ik gelijk dat het een heerlijk gevoel is mijn passie en kennis te delen en cursisten de grondbeginselen van mijn werk bij te brengen. Ze keer op keer te verrassen en te laten beseffen dat het allemaal niet zo ingewikkeld is. Iedereen kan Design en Beeldredactie leren. Iedereen is creatief. Bovendien ontdekten mijn studenten dat ogenschijnlijk subtiele aanpassingen een groot verschil kunnen maken.

Na verloop van tijd stelde ik mijzelf steeds vaker de vraag: hoe kan ik alles samenvoegen? Ik wilde mijn “vroegere” werk niet loslaten maar juist combineren met een intense drang om ondernemingen en merken te ondersteunen bij het begrijpen en versterken van hun branding. Lange tijd meende ik dat ik een keuze moest maken. Maar niets blijkt minder waar te zijn.

De passies in mijn werk kunnen elkaar versterken.

Ik help je graag om een merk te creëren met onderscheidende strategisch contentdesign dat perfect bij je past zodat je bedrijf kan groeien en jij je droomklant kan aantrekken.

Hoe?

1

1/1 VIP merkboost

Wil je zelf aan de slag met je merkstrategie en contentdesign, maar wel met een solide basis? Samen vertalen we jouw visie naar krachtig design. We beginnen met het maken van keuzes: waar sta je voor en wat wil je uitstralen? We onderzoeken je missie, visie, motivatie en jouw unieke waardes.

Daarna vertalen we dit naar een aantal handige templates. Je staat er niet alleen voor: ik begeleid je stap voor stap bij het implementeren van de templates. Zo ben je klaar om zelfverzekerd aan de slag te gaan.

2

Concept | Art Direction | Design

Vanuit jouw visie, jouw product en jouw toegevoegde waarde ontwerp ik nieuwe ideeën en concepten waar inhoud en vorm elkaar versterken.

Mijn uitgangspunt is dat iedere merk, business of persoon een uniek verhaal heeft. Ik ga altijd op zoek naar het verhaal achter een merk, business, project of persoon. Het ‘iets’ datgene wat jou uniek maakt.

Je kan bij mij terecht voor alle denkbare uitingen, zowel voor grote projecten als kleinere opdrachten. Ik kan het hele traject van begin tot eind verzorgen, eventueel in samenwerking met professionals uit mijn uitgebreide netwerk.

3

Strippenkaart

Ontdek de kracht van mijn expertise, beschikbaar via een unieke strippenkaart.

Met deze kaart ben ik altijd binnen handbereik, klaar om je te ondersteunen met ontwerpadvies, het toetsen van plannen of producten of simpelweg als je twijfelt over de koers die je moet varen.

Soms is het enige wat je nodig hebt één creatief inzicht, één nieuw perspectief, of één gedurfde beslissing, om daarmee een wereld van verschil te maken

Door mijn helikopterview, kan ik jou adviseren over jouw bedrijf. Ik zie niet alleen waar de knelpunten liggen maar begrijp ook welke stappen nodig zijn voor groei en succes

Mijn missie

→ Ik wil mijn jarenlange ervaring delen om anderen te helpen hun dromen waar te maken

→Ik geloof in het ondersteunen kleinere bedrijven. Iedereen is immers klein begonnen

→ Het gaat mij om aandacht voor detail, elk detail telt

→ Ik geloof in het creëren van unieke branding en contentdesign die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook jouw verhaal visueel vertelt en emoties oproept

→ Creativiteit en ontwerpvaardigheden zijn niet voorbehouden aan een selecte groep. Ik geloof dat we allemaal creatief geboren zijn. Iedereen kan met de juiste begeleiding leren om met zijn eigen creativiteit aan de slag te gaan

→ Ik wil je overtuigen dat je creatief bent en kunt leren hoe je geweldig en succesvol contentdesign voor je eigen bedrijf maakt

Expertise

merkstrategie | concept | art direction | content design | beeldredactie | trends | trainingen | advies

Ik werk en heb gewerkt voor o.a.:

| Albert Heijn | Bake My Wish | Bever | BMW Magazine | Competence Factory | Cooqing | Flair | Heineken | Karwei | Kikkoman | KLM | L’Officiel.NL | Libelle | Margriet | Nouveau | Ouders van Nu | Patrimonia | Pink Ribbon | Rituals | Tulp keukens | Van Hell juweliers |