Search

Marieke Riks Concept Artdirector Design trainingen

Wie ben ik?

Ik ben Marieke Riks, een allround freelance artdirector, conceptdenker en trainer. Vorm en beeld zitten in mijn DNA en ik denk graag ‘out of the box’. Ik werk aan grote én aan kleine opdrachten. Bij iedere nieuwe opdracht gaat mijn hart sneller kloppen.

Ik ga altijd op zoek naar het verhaal achter een merk, bedrijf of project. Het ‘iets’ wat een bepaalde activiteit, doelstelling of mens uniek maakt.

De laatste jaren heb ik een fascinatie ontwikkeld voor trends en een opleiding voor trendwatcher gevolgd. Dit is een waardevolle aanvulling op mijn werkervaring. Trends zijn immers een belangrijke inspiratiebron voor een concept of strategie van een organisatie of project.

Ik ontwerp met kennis van de huidige trends, nieuwe ideeën en concepten, waar inhoud en vorm elkaar versterken. Ik kan dit van begin tot eind produceren, eventueel in samenwerking met een deskundige en inspirerend netwerk van professionals.

Niets is leuker dan je kennis en passie voor graphic design over te dragen. Dat is de reden waarom ik ook les geef in graphic design, beeldredactie en typografie

Hoe?

1

Concept | Art Direction | Design

Vanuit jouw plannen, jouw product en jouw toegevoegde waarde ontwerp ik nieuwe ideeën en concepten waar inhoud en vorm elkaar versterken.

Mijn uitgangspunt is dat ieder merk, bedrijf of persoon een eigen verhaal heeft. Je kan bij mij terecht voor alle denkbare uitingen.

Ik kan het hele traject van begin tot eind produceren, eventueel in samenwerking met professionals uit mijn eigen netwerk.

2

Consult

Wil je toetsen of je plan of product ”Design of future proof” is of heb je een vraag over Graphic Design of trends?

Door mijn consumentenkennis, ervaring met creatieve projecten en mijn kennis op het gebied van trends, ben ik een waardevolle sparringpartner.

Ik denk graag mee over alle mogelijkheden rond producten, projecten en toekomstplannen.

3

Trainingen

Ik geef trainingen over alle facetten van Grafisch ontwerpen en beeldredactie. Met mijn ervaring en enthousiasme (ik vind dat ik heerlijk en uitdagend werk heb) neem ik mijn cursisten mee naar alle onderdelen van Grafisch ontwerpen en Beeldredactie.

Je leert als cursist veel en doet inspiratie op maar je gaat tijdens de training ook gelijk aan de slag met je opgedane kennis.

Wil je liever individuele lessen volgen, met een op maat gemaakte training, gebaseerd op jouw wensen, tempo en invalshoeken? Dat kan!

Ik maak graag een persoonlijk lesplan waarin we je leerdoelen vaststellen op basis van je professionele behoefte, gecombineerd met praktijkgerichte oefeningen.

Expertise

concept | art direction | graphic design | beeldredactie | trends | trainingen |

Ik werk en heb gewerkt voor o.a.:

| Albert Heijn | Bake My Wish | Bever | BMW Magazine | Competence Factory | Cooking | Flair | Heineken | Karwei | Kikkoman | KLM | L’Officiel.NL | Libelle | Margriet | Nouveau | Ouders van Nu | Patrimonia | Pink Ribbon | Rituals | Tulp keukens | Van Hell juweliers |